Facebook Pixel
9,5 klanttevredenheid ++ Ruim 15 jaar ervaring ++ afhalen mogelijk ++ voor 14:00 besteld morgen in huis ++ Gratis verzending vanaf 50 euro

Voeding

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-40 van 185

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
 1. Takazumi Pakket Food
  Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 44,96
 2. Miyagi Vital Spray 250 ml
  Normale prijs € 22,95 Speciale prijs € 20,66
 3. Hikari Friend Large
  Normale prijs € 59,99 Speciale prijs € 53,99
 4. HIKARI SPIRULINA Large 5 KG
  Normale prijs € 127,49 Speciale prijs € 114,74
 5. Hikari Excel Medium 5kg
  Normale prijs € 167,99 Speciale prijs € 151,19
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-40 van 185

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Voer

Visvoer voor vijvervissen

Wat voor visvoer geef ik mijn vissen? Dat is onder andere afhankelijk van het soort vissen dat je hebt en welk seizoen het is. In het voorjaar en de zomer zijn de vissen actiever dan in de herfst en de winter. Het is belangrijk dat ze het juiste visvoer krijgen in elk jaargetijde. Hoe dan ook moet het visvoer altijd rijk zijn aan voldoende eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Mauvekoi levert visvoer van hoogwaardige kwaliteit voor diverse vissoorten. Er is een ruime keuze aan visvoer en hoeveelheden om jouw vissen exact te geven wat ze nodig hebben.

Visvoer in de lente- en zomermaanden

Wanneer het buiten warmer wordt, worden de vissen ook weer actiever. Het is dan van belang dat de vissen dagelijks weer meerdere keren gevoerd worden. Zo wordt de spijsvertering van de vissen gestimuleerd. Als de vissen elke dag op dezelfde tijden hun visvoer krijgen, raken ze hieraan gewend en worden ze tammer. Als het goed is, hebben de vissen het visvoer binnen 5 à 10 minuten helemaal opgegeten. Blijft er visvoer liggen, dan heb je waarschijnlijk te veel gevoerd. Dit is voor de vissen niet zo erg, maar door het visvoer dat over blijft, stijgt het eiwitgehalte van het water en dat zorgt voor meer algen. Een voedermachine is een handig hulpmiddel om er voor te zorgen dat je altijd op het juiste tijdstip de juiste dosering voert. Ook als je niet thuis bent.

Visvoer voor siervissen

De meeste siervissen eten waterinsecten en vliegjes. Dit drijvende visvoer bevat veel eiwit en weinig vet. Het visvoer is heel natuurlijkwaardoor het water niet troebel wordt. Om ervoor te zorgen dat de kleur van de vissen nog mooier wordt, geef je ze ook drijvend visvoer, met extra toegevoegde Spirulina algen, koolhydraten en vis- en zeevruchtproducten.

Visvoer voor koi (koi voer)

De koi eet het liefst natuurlijke producten, zoals drooggestoomde zijderupsen. Dit koivoer heeft een hoog eiwitgehalte en zorgt voor een sterke groei en een hoge weerstand van de kois. Takazumi levert in haar Professional Koi Food lijn een assortiment van uitgebalanceerde koivoeding die qua samenstelling niet alleen op alle seizoenen is afgestemd, maar ook op elkaar. Het is belangrijk om de kois meerdere keren per dag te voeren. Dan komen ze in een gezond ritme. Alle seizoenvoedingen van Takazumi hebben door hun uitgebalanceerde samenstelling een erg hoge verteerbaarheid van ca 80%. Een koi heeft ongeveer 2 % van zijn lichaamsgewicht per dag nodig heeft.

Visvoer voor steuren

Steuren kunnen het hele jaar door hetzelfde worden gevoerd. Steurvoer is altijd zinkend voer, want een steur heeft zijn bek onder zijn neus, daarmee zoekt hij zijn voedsel op de vijverbodem. Ook in de winter blijft de steur rondjes zwemmen en verbruikt deze vis daardoor meer energie dan vele andere vissen.